zondag 31 januari 2010

padding BH

Ik dacht ik ga het toch nog eens proberen, een BH van helemaal padding. Ik heb zwarte padding gebruikt met erover een soort netgaas in creme kleur. Het geheel leuk afgewerkt met lusjes elastiek zodat ik er een satijnbandje doorheen kon halen.
Ik heb de BH niet gevoerd met charmeuse, stom, ik weet het. Ik zou de padding voeren met plakcharmeuse maar kwam erachter dat ik dat vergeten was toen de cup al helemaal in elkaar zat.
Ik had eerder een padding BH gemaakt en die had ik ook niet gevoerd dus dacht dat het wel zou zitten, maar in deze had het beter geweest. De bandjes heb ik over de naden heen gecoverd want ik was bang dat de naden zouden scheuren zeg maar, het is namelijk erg dun spul.

Ik moest ook nog wat aan het patroon veranderen, op de een of andere manier was de zijkant bijde oksel veel te lang, ik heb het aan beide zijde 4 cm moeten inkorten omdat de bovencup helemaal wijd stond.

woensdag 27 januari 2010

Polka dotsie


Hij past! nu met een string erbij is het weer een leuk setje geworden die past in het jaren 50 thema van het lingerieforum.

maandag 25 januari 2010

Stippies


Vandaag een nieuw model geprobeerd. Ik had dit model ergens op internet gezien.
Ik heb het volgens de HCH methode geprobeerd na te tekenen. Hij is voor een vriendin, ze moet hem nog passen dus hopelijk heb ik haar maten goed opgenomen. Ik heb padding in de ondercup gedaan die ik als laatse via het armsgat ertussen heb geschoven. De ondercup heb ik van dubbel lycra gemaakt dus het kon er mooi tussen worden geschoven, ik heb het daarna met het beugelband doorstikken aan de voorkant meegenaaid zodat het wel vastzit en niet door de BH kan zwerven.

zaterdag 23 januari 2010

Yes hij past


Het was even kijken welke beugel er het beste in kon maar hij past! En ze is er erug blij mee.

vrijdag 22 januari 2010

Nieuwe Buste








Vandaag via marktplaats een nieuwe buste gekocht. Ik noem haar Ruby. Ze is een stuk slanker als Josje mijn andere buste. Maar nu ik ook voor andere ga tekenen is het wel handig als ik meer maten heb. De BH van mijn zus is welliswaar te groot voor Ruby, maar het staat beter als op de doorschijnende plate buste die ik had.

donderdag 21 januari 2010

2e poging BH voor zus

Het is iets heel anders geworden, ik hoop dat ze het leuk vind. De ondercup is van padding waarop ik met de cover omvouwelastiek heb gestikt, daarna heb ik de ondercup afgewerkt met plakvlieseline zodat je de draadjes niet ziet. Helaas brak steeds 1 draad van de cover waardoor ik veel over moest doen. De bovencup is van een transparante stof.

de bandjes moeten nog vastgemaakt maar dat wil ik eerst op haar lijf zien zodat het wel mooi aansluit.

helaas past hij niet op mijn paspop, ik ben iets beter bedeelt zeg maar. Dit transparante model wil ik ook grijs gaan spuiten zodat je de lingerie beter kan zien.

zondag 17 januari 2010

BH voor zus

Ik had voor mijn zus haar verjaardag een mooi setje gemaakt. Helaas had ik niet haar maten, dus heb ik een bestaand patroon genomen. Helaas was deze haar te groot, maar een vriendin van haar paste hem precies en wilde hem graag van me kopen, dus zei mocht iedereen laten zien wat ik mijn zus had gegeven.
Ik heb nu wel haar maten opgenomen zodat ik voor haar een passende kan maken.

dinsdag 12 januari 2010

Bh hempje/Tankini




Hij is klaar, best wel chique al zeg ik het zelf, de ondercup valt wel veel boller op mijn lijf, maar of ik het nou mooier vind..... De ronding bij de achterkant onder de sluiting zal ik de volgende keer iets dieper maken.

BH Hempje


Ik heb een BH hempje getekend met dezelfde cups als de body, ik heb de voering van de ondercup in 2 delen gemaakt om te kijken of de ondercup dan mooier valt. Ik ben nog niet klaar maar het idee is al zichtbaar. Ik ga er weer een sbandjes aan maken. Ik ga hem afwerken met badpakelastiek zodat ik hem ook als tankini aan kan.

zaterdag 9 januari 2010

Redblack

Vandaag een nieuwe techniek uitgeprobeerd.

Ik heb de ondercup met de covergestikt bewerkt om een leuk effect te krijgen. Het viel niet mee om het netjes te doen, vooral het laatste stukje. Ik heb de ondercup van Padding gemaakt deze nadien gevoerd met charmeuse zo dat de achterkant ook mooi afgewerkt is. Helaas pas ik hem niet. Ik heb niet rekbaar kant gebruikt, maar ondanks dat ik het ruimer heb geknipt zit het toch te strak helaas.

proef body

Dit is mijn eerste zelf getekende body. Hij zit goed op mijn lijf, helaas niet op de pop, ik heb de stof in de taille wat moeten omvouwen omdat mijn bovenlichaam veel langer is als de pop.
De cups heb ik ook zelf getekend, is ook de eerst keer van dit model, ik heb alleen de tule in de ondercup niet goed verwerkt waardoor er een vreemde bobbel ontstaat in de ondercup, maar ik kan hem wel dragen, onder kleding valt het niet op.