woensdag 29 september 2010

Spijkergoed


Mijn zoontje is een echt buiten kind, daardoor slijten zijn broekjes snel, dus na het zoveelste broekje (maatje 116) met gat in de knie bedacht ik ineens dat ik het wel voor een setje kon gebruiken. Nou hij is gelukt met veel bloed zweet en tranen, want het viel niet mee om niet rekkende spijkerstof te gebruiken, ik heb heel wat naaldjes versleten doordat ze afbraken.
Ik heb de kleinste maat voorgevormde cups bekleed met zijn achterzakjes, de romp is de onderkant van zijn pijpjes waar ik in de gestikte rand picot tussen heb gedaan zodat hij wat rekt.
De bovenkant van het broekje heb ik zoveel mogelijk intact gelaten, ik heb aan de zijkanten elstiek gezet zodat hij wel gaat passen op een maatje 38. Maar ik heb de voorzijde niet gevoerd zodat de gulp en knoop gewoon open kunnen.
Alle naden heb ik gemaakt met jeans draad dat dezelfde kleur had als de naden die er al inzaten, het draad is dikker als gewoon draad, daarom naaide het niet prettig.
Ik heb hem daarna afgewerkt met hotfix steentjes.
Mijn man vind het helemaal niets, ik vond het resultaat wel grappig.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel origineel! Ziet er grappig uit! Maar ik vraag me wel af of het lekker zit, lijkt me best stugge stof.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het idee is super, zou zeker ook niet misstaan als kunstwerkje.

    BeantwoordenVerwijderen